Ventilasjonsfilter fra norske Interfil

Kvalitet som bevarer din garanti !

Vi leverer ventilasjonsfilter fra Interfil på Skjåk i Gudbrandsdalen, den eneste norske filterleverandøren som tester sine filter i et reelt miljø.

Vårt ansvar – din trygghet !

Ventilasjonsfilter fra norske Interfil

Kvalitet som bevarer din garanti !​

Vårt ansvar – din trygghet !

Få fraktfri levering ved bestilling av 2 ventilasjonsfilter i samme ordre!

Når bør jeg bytte ventilasjonsfilter?

For å sikre et rent og friskt inneklima, er det viktig å skifte filter i ventilasjonsaggregatet før de blir for tette og nedsmussede.

Den beste tiden å bytte filter er på høsten, før vinteren setter inn. 

Vær klar over at et filter har begrenset levetid og vil etter hvert samle opp biologisk materiale som forråtner (bakterier), pollensporer som avgir allergener, og farlige tungmetaller.

Helsepersonell anbefaler derfor at en i utsatte strøk med mye svevestøv bytter filter to ganger i året. Dette gjelder også for spesielt sensitive personer, som pollenallergikere.

Uansett: Et ventilasjonsfilter bør stå i maksimum 12 måneder. Dette er anbefalt av både spesialister og i flere standarder som VDI 6022 og EN 13779.

Om du derfor velger riktig ventilasjonsfilter, og bytter filter minimum en gang i året, er du sikret ren luft som bidrar til et bedre inneklima, færre luftveisrelaterte plager og mindre sykefravær.

Økonomisk vil det også lønne seg, da et tett filter krever mer energi for å dytte luften igjennom filteret. Hyppige skift gir også lavere vedlikeholdskostnader for kanaler og øvrig system.

En god bonus er at du ved hyppige filterbytter og valg av best mulig filter faktisk sparer penger.

Interfil ventilasjonsfilter filterprodusent

Vi leverer ventilasjonsfilter fra norske Interfil.
Disse ligger kvalitetsmessig helt på topp i Europa.

Din produsent vil mulig påstå at reklamasjonsretten kan bortfalle ved bruk av filter som ikke er originale.

Det er feil, MEN de KAN derimot påpeke bruk av dårlige filter, og at du ikke har byttet minst en gang i året.

Hos oss får du bevis på begge to! Du oppnår også et sunt innemiljø 🙂

Hvilket filter skal jeg velge?

Et filter skal stoppe flest mulig partikler (utskillingsgrad), men samtidig uten at luftmotstanden (trykkfallet) blir for stor. Jo høyere trykkfall – jo høyere energikostnad.

Arbeidstilsynet setter krav til filter i minimum filterklasse ePM1 50% (tidligere «F7»). Men det er viktig å huske på at det i områder med betydelig forurensningsnivå ofte bør brukes et finere filter, og gjerne løsninger med flere filtertrinn (f.eks. kullfilter). Les mer om valg av filter her.

Et posefilter med et bestemt rammemål kan ha forskjellig antall poser, ulike poselengder, og dermed store variasjoner i det faktiske filterarealet. Det er derfor viktig at du kontrollerer at filterarealet på det du bestiller er tilstrekkelig i forhold til den luftmengden du skal filtrere.

Ventilasjonsfilter som er billigere i innkjøp kan faktisk totalt sett koste deg mye mer om det ikke holder mål

Interfil har en egen testlab som sikrer at filteret passer nettopp til ditt ventilasjonsaggregat.

Derfor bør du kjøpe ventilasjonsfilter hos oss:

Du kan være trygg på at ventilasjonsfilteret gir best mulig inneklima når du velger et norskprodusert filter fra Interfil på Skjåk:

1. Kvalitetsbevis

Interfil har bransjens strengeste produktsertifisering, P-merket*. Interfil er også Eurovent– og ISO-sertifisert. Dette er mer en godt nok for å oppretholde garantien på ditt ventilasjonsanlegg.

2. Energieffektive filter med lavt trykkfall

Produkter i filterklasse ePM10 til ePM1 (tidligere M5 – F9) er energimerket i henhold til Eurovent 4/21.

3. Miljøvennlige ventilasjonsfilter

Interfil er den eneste filterprodusenten i Norge som er sertifisert Miljøfyrtårn.

Alle energi som blir brukt ved fabrikk og hovedkontor i Skjåk, kommer fra lokalprodusert, fornybar vannkraft.

Ved å kjøpe kortreiste, norskproduserte ventilasjonsfilter, bidrar du positivt til miljøet.

Last ned produktspesifikasjoner til alle ventilasjonsfilter (Produktdatablad i PDF-format)

Slik bytter du filter i ventilasjonsanlegget ditt.

Dette er generelle råd for hvordan du skal gå fram når du bytter filter. Ulike ventilasjonsaggregater har naturlig nok ulike måter å bytte filter på. Følg derfor instruksen som følger ditt aggregat.

Filter i seg selv inneholder ingen skadelige stoffer, men brukte filtre som har gjort jobben sin, kan inneholde ubehagelige og skadelige stoffer. Bruk derfor hansker og helst maske. Kontakt oss for komplett servicepakke med verneutstyr.

  1. Vent med å åpne aggregatdøren til viften har stoppet helt
  2. Ta brukt filtre forsiktig ut. Legg de i plastsekker før de eventuelt legges i emballasjen
  3. Sjekk at det er støvfritt på renluftssiden bak filteret. Filterbytte er en god anledning til å ta en enkel rengjøring av aggregatet.
  4. Kontrollér at pakninger og spennfjærer i eventuelle montasjerammer er i orden
  5. Ta det nye filteret forsiktig ut av kartongen, og kontrollér at det ikke er skadet
  6. Kontrollér at du setter inn riktig filter i forhold til det som er beskrevet for anlegget (riktig antall filtre og riktig areal)
  7. Husk stående poser i filteret dersom du bruker posefilter. Posene skal IKKE ligge
  8. Sett filteret forsiktig inn. Pass på at eventuelle poser ikke kommer i klem, eller blir ødelagt av eventuelle skarpe gjenstander i ventilasjonsanlegget.
  9. Kontrollér at det er tett mellom filter og aggregatdør (pakning!), slik at det ikke oppstår lekkasjer
  10. Sørg for at brukte filtre blir deponert riktig. Filtre med brennbar ramme bør brukes som energikilde og leveres til forbrenningsanlegg

*P-merkingen er en frivillig sertifiseringsordning som RISE Certifiering (tidligere Sveriges Tekniske Forskningsinstitut)administrerer, og som er den beste forsikringen du kan få for å sikre deg at filtrene du kjøper faktisk holder det produsenten lover. RISE stiller nemlig krav til både produkt og produksjon, og sertifiseringen går på den måten lenger enn ISO-tandarden og er den desidert strengeste sertifiseringsordningen som finnes i bransjen.

Det finnes dessverre mange filterprodusenter som lover mer enn de kan holde, og det er ikke uvanlig å finne produktreklamer der produsenten oppgir tekniske data som de aldri greier å oppnå i det virkelige liv.

Les mer om P-merket og filterkvalitet i vår blogg!

Ditt hjem fortjener kun det beste

Vi gir deg sunt inneklima

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00