Når og hvordan bytter jeg kullfilter og Rengjør kjøkkenviften?

Er det matos i rommet når du lager mat? Kanskje er det på tide å bytte kullfilteret og vaske kjøkkenviften?

Det er bare å legge det inn i kalenderen med en gang – nemlig Rens og vask av kjøkkenhetten!

Denne må nemlig vaskes jevnlig, akkurat som avløpet i dusjen og bytte av batteri i brannvarslerne.

Om du ikke renser kjøkkenviften så vil det etterhvert dryppe matfett ned på ovnen. Dårlig rengjøring kan også forårsake brann!
Og har du kullfilter, som ikke er byttet på ett år, så vil matosen sannsynligvis sive inn på kjøkkenet når du lager mat.

Slik vasker du kjøkkenviften og bytter kullfilter

  1. Ta av metallfilteret/fettfilteret og rengjør dette:

    For hånd:
    Skyll eller legg filteret i varmt vann og rengjøringsmiddel (f.eks Zalo), og og rengjør forsiktig med oppvaskbørsten etter en kort stund.
    Ved mye smuss og fett, kan du også la filteret ligge i et stekebrett/langpanne eller i oppvaskkummen fylt med kokt vann tilsatt litt hvit eddik og en spiseskje natron noen minutter før du skyller det i rent vant og børste forsiktig med oppvaskbørste.

    I oppvaskmaskin:
    Metallfilteret kan også vaskes i oppvaskmaskin på vanlig program om du ikke behøver det med en gang.

    Har du polyesterfilter? (mykt):
    Filter laget av polyester bør vaskes for hånd med en mild oppvasksåpe og varmt vann. Filteret bør byttes om det mister formen sin, eller det oppstår hull.

  2. Tørk det så godt du kan før du settet dette tilbake igjen i viften

  3. Kullfilteret finner du på innsiden av kjøkkenviften. Dette er som regel rundt, og «skrues» på plass. Det tas som regel av ved å vri kullfilteret mot venstre (mot klokka).
    Bytt dette med et nytt kullfilter. Bruk helst et originalt fra produsenten av viften, så vet du at det varer så lenge som det er reklamert for (opp til 12 måneder).

  4. Vask innsiden av kjøkkenviften mens du er i gang: Bruk en fuktet klut og rengjøringsmiddel, gjerne Zalo eller annen fettløselig såpe og tørk over flatene på innsiden. Det kan være mye fett og støv her.
    Forsøk å få med alle kriker og kroker hvor du ser fett, bruk gjerne en q-tip-

  5. Vask gjerne resten av hetten, på siden og utvendig.

Hvor ofte bør jeg rengjøre kjøkkenviften?

Gjenta prosedyren én gang i kvartalet, og MINST en gang i halvåret!

Det kommer selvfølgelig ann på hvor ofte du lager mat, men er det synlig fettavleiringer og støv på metallfilteret, så er det trolig klar for en vask!

Personlig gjør undertegnede dette én gang i måneden.

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00