Spar penger ved å skifte ventilasjonsfilter regelmessig

Filtersett til Covent CMV 150

Opptil 30 % av energiforbruket i et ventilasjonsanlegg går med til å presse luften gjennom filteret. Inntil 70% av den totale kostnaden for et filter er ren energikostnad !

(Første gang publisert på Interfil.no 17.08.2022)

Godt for inneklimaet, godt for miljøet og godt for økonomien.

Motstanden luften møter når den presses gjennom filteret kalles trykkfall.

Ved konstant luftmengde vil trykkfallet variere i forhold til filterarealet som luften presses gjennom; 
-> et lite filterareal gir høyt trykkfall og ved å øke filterarealet synker trykkfallet. 

Moderne ventilasjon er enkelt forklart et system der viften øker og senker hastigheten i forhold til luftmengden.

Ved behovsstyrt ventilasjonsanlegg øker viftene sin innsats proporsjonelt med at trykkfallet gjennom filteret øker. Desto tettere filteret blir jo mer kraft må til for å presse luften gjennom filteret. 
Slik vil energikostnadene på viften øke i takt med at trykkfallet over filteret øker.  Slik påvirkes energikostnadene av filterets støvmetningsgrad og filterets duk- areal.

For å redusere energiforbruket på viftene er det av stor betydning å sørge for størst mulig areal på filtermediet, underforstått lavest mulig starttrykkfall over det nye filteret. Og at en bytter filteret i god tid før filteret mettes av støv.

Det kan være fristende å redusere poseantallet på filtrene og/eller benytte kortere poser, for å spare penger på innkjøp av filter.  Dette vil være som å «spare på ørene mens krona ruller i andre enden». 

Alle filter fra Interfil er P-merket!

Be alltid om sertifisert dokumentasjon på energiklasse A når du rekvirerer filter, og om filteret er P-merket er dette forbrukerens beste garanti for at filtrene holder mål gjennom hele sin levetid.Be alltid om sertifisert dokumentasjon på energiklasse A når du rekvirerer filter, og om filteret er P-merket er dette forbrukerens beste garanti for at filtrene holder mål gjennom hele sin levetid.

Les originalartikkelen her

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0,00